Kako v WooCommerce e-trgovino dodati sliko univerzalnega plačilnega naloga UPN s QR kodo?

Woocommerce je zelo priljubljen vtičnik za sistem WordPress, ki omogoča zelo enostavno in učinkovito ustvarjanje in upravljanje sodobnih spletnih trgovin. 

Ta vtičnik omogoča uporabnikom WordPress-a, da pretvorijo svojo spletno stran v sodobno spletno trgovino, ki omogoča prodajo izdelkov in storitev.

Woocommerce deluje tako, da vsebuje vse potrebne funkcionalnosti za  izvajanje spletne prodaje.

To vključuje upravljanje izdelkov, košarico, plačilne metode, dostavo, ...itd. Woocommerce je enostaven za uporabo, tudi za tiste, ki nimajo tehničnega znanja. S pomočjo enostanega uporabniškega vmesnika lahko uporabniki enostavno dodajajo izdelke, spreminjajo cene, upravljajo z naročili in spremljajo statistiko prodaje.

V Sloveniji imamo za namen hitrega plačevanja že nekaj let vzpostavljen standard UPN QR, ki nam omogoča enostavno plačevanje preko preko plačilnega sistema SEPA z načinom "Slikaj in plačaj", kar zelo poenostavi plačila in zmanjša možnost napak pri vnosu podatkov za plačilo.

S svojo mobilno napravo enostavno slikamo QR kodo in podatki za plačilo se nam samodejno vnesejo.

Plačilo nato samo še potrdimo in s tem ga pošljemo v izvedbo v svojo banko.


Vtičnik UPN QR za WooCommerce

Za namen integracije UPN QR v WooCommerce smo izdelali vtičnik s katerim je mogoče enostavno dodati QR kodo v vašo spletno e-trgovino.

Da bi vašim kupcem olajšali plačevanje v primeru bančnega nakazila smo na zahvalno stran in potrditvenem elektronskemu sporočilu, ki se pošlje ob zaključku naročila dodali UPN QR kodo, ki omogoča, da jo kupec samo slika in instantno plača ali pa z njo na banki ali pošti poravna stroške naročila. 

QR kodo pa je mogoče dodati tudi kjerkoli drugje, sa je sistem WordPress oz. WooCommerce zelo razširljiv, npr:

  • na zahvalno stran
  • na stran izdelka
  • na predračun
  • na račun
  • pošiljenje po elektronski pošti v obliki slike ali PDF obrazca
  • ...itd

Oglasite se nams kratkim opisom svojega procesa in prav gotovo bomo skupaj lahko pripravili optimalno rešitev za vaš prodajni proces.
V kolikor bi vas zanimal vtičnik, ki doda QR kodo na zahvalno stran in potrditveno elektronsko sporočilo nam sporočite in vam pošljemo enostavna navodila za namestitev s parimi kliki.